02.12.2013 22:55   |   Здорове життя
Автор: Тетяна Ганницька

Як правильно їсти грейпфрут?

Як правильно їсти грейпфрут?

КИЇВ. 2 грудня. АМН. Грейпфрут - цитрусовий плід, гібрид лимона і апельсина, розміром удвічі більшим апельсинів, з тонким ароматом цедри і кислої, рясно насиченою соком м'якоттю. Зовні має світло-жовту або світло-зелену шкірку, причому в обох випадках плоди мають однакову спелостью, пишуть  іноземні ЗМІ.

Дуже жовті плоди, так звані «зрілі» з точки зору покупців, насправді менш соковиті, сухуваті і менш цінні з точки зору кулінарного використання. Грейпфрут їдять на відміну від апельсинів, мандаринів і лимонів за зовсім іншими правилами:

1. Ретельно вимити плід в холодній або теплій кип'яченій воді із содою, змивши з нього весь бруд, до появи чіткого тонкого цитрусового аромату від шкірки.

2. Покласти підготовлений чистий плід в тарілку або краще в піалу, відповідну його діаметру так, щоб потовщена частина шкірки була б вгорі.

3. Зрізати шкірку зверху горизонтально гострим ножем так, щоб оголилася, але не була зачеплена м'якоть.

4. Вертикально тримаючи ніж над зрізаною «кришкою», прорізати в грейпфруті отвір діаметром 3 см і обережно вирізати і вийняти «стовпчик» в центрі плоду.

5. Чайною ложкою обережно продавити м'якоть в грейпфруті так, щоб утворився сік, але не виплеснувся з плоду.

6. Засипати в отвір, 2-4 чайні ложки цукрового піску і, поступово продавлюючи м'якоть грейпфрута, виймати ложечкою сік в окрему чашку, а потім просто вилити його з плоду, разом з шматочками м'якоті, выскребываемыми ложечкою. Після цього сік можна пити, він буде приємно солодкий, але не приторен, і ароматний. Без застосування цукру сік буде дуже кислим і навіть неприємно-гіркуватим.

7. Решту оболонку грейпфрута не варто викидати: вона - цінна сировина для приготування прекрасного цукатного варення.

8. Оболонку (чим вона товща, тим цінніша!) слід негайно розрізати на великі шматки-смуги шириною не більше 1,5-2 см і покласти в холодну воду на добу, так щоб вони розбухнули. Після цього можна почати готувати варення.

Джерело: АМН
Коментарі (0)


Поділитись:



Партнери:

© Інформаційне Агентство Медичні Новини, 2011.
Всі права захищені.


Відповідно до статі 26 Закону України “Про інформаційні агенства”, право власності на продукцію інформаційного агенства охороняєтся чинним законодавством України. Цитування, копіювання окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації АМН можливе за умови посилання на АМН. Для інтернет-видань гіперпосилання є обов`язковим. Відповідальність за недотримання встановлених законом вимог щодо змісту реклами на сайті несе рекламодавець.

bigmir)net TOP 100