02.03.2012 20:43   |   Здорове життя
Автор: Ольга Завгородня

БАДи підвищують ризик виникнення діабету

БАДи підвищують ризик виникнення діабету

КИЇВ. 2 березня. АМН. Якщо в раціоні достатньо селену, БАДи підвищують ризик діабету 2 типу, повідомляє The Daily Mail.

Іноді БАДи з селеном викликають побічні ефекти. Вони корисні тільки тим, у кого майже немає селену в раціоні.

Згідно з дослідженнями, у великих концентраціях споживають селен жителі Венесуели, Канади, США (тут, до того ж, 50% населення приймають добавки) і Японії. В Європі показники знижені.

За словами експертів, добавки протипоказані тим, у кого рівень селену знаходиться на позначці 122 мікрограмів на літр або вище. Наприклад, у середньостатистичного американця показники дорівнюють 134 мікрограма.

Правда, якщо людина з дефіцитом селену підніме концентрацію до 130-150 мікрограмів на літр, це поліпшить його стан, про що говорить статистика смертності.

Нагадаємо, найбільше селену, з найбільш звичних для нас продуктів, міститься в курячих яйцях.

Джерело: АМН
Коментарі (0)


Поділитись:



Партнери:

© Інформаційне Агентство Медичні Новини, 2011.
Всі права захищені.


Відповідно до статі 26 Закону України “Про інформаційні агенства”, право власності на продукцію інформаційного агенства охороняєтся чинним законодавством України. Цитування, копіювання окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації АМН можливе за умови посилання на АМН. Для інтернет-видань гіперпосилання є обов`язковим. Відповідальність за недотримання встановлених законом вимог щодо змісту реклами на сайті несе рекламодавець.

bigmir)net TOP 100