06.03.2012 13:24   |   Здорове життя
Автор: Ярослав Остафійчук

Експерт назвав складові "здорової тарілки"

Експерт назвав складові "здорової тарілки"

КИЇВ. 6 березня. АМН. Головний дієтолог МОЗ України Олег Швець назвав 5 категорій продуктів, які мають бути на "здоровій тарілці", повідомляє кореспондент АМН.

"Сьогодні здорове харчування ґрунтується на певних "здорових" продуктах. Є модель, яка називається "здорова тарілка". На ній присутні 5 категорій продуктів: овочі, фрукти, які мають щодня споживатися по півкілограма, продукти злаків, білкові продукти, що мають переважно споживатися за рахунок жирної морської риби, і молочні продукти, які бажано споживати з низьким вмістом жиру. Це складові здорового харчування", - стверджує експерт.

Як повідомляв АМН, людина повинна споживати стільки енергії з їжею, скільки витрачає завдяки своїй фізичній активності.

Джерело: АМН
Коментарі (0)


Поділитись:



Партнери:

© Інформаційне Агентство Медичні Новини, 2011.
Всі права захищені.


Відповідно до статі 26 Закону України “Про інформаційні агенства”, право власності на продукцію інформаційного агенства охороняєтся чинним законодавством України. Цитування, копіювання окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації АМН можливе за умови посилання на АМН. Для інтернет-видань гіперпосилання є обов`язковим. Відповідальність за недотримання встановлених законом вимог щодо змісту реклами на сайті несе рекламодавець.

bigmir)net TOP 100