13.03.2012 22:02   |   Здорове життя
Автор: Дарія Шамаєва

М'ясо значно вкорочує людині життя

М'ясо значно вкорочує людині життя

КИЇВ. 13 березня. АМН. Раціон, багатий яловичиною та бараниною, скорочує тривалість життя, підвищуючи ризик раку і проблем з серцем. Про це йдеться в роботі Гарвардської медичної школи, повідомляє BBC.

Робота спирається на обстеження понад 120 тис. осіб.

Вчені пропонують замінити м'ясо рибою, куркою та горіхами. Правда, Британська кардіологічна асоціація стверджує, що в рамках збалансованої дієти м'ясо безпечно. Також краще готувати м'ясо на грилі.

За підрахунками фахівців, додавання в щоденний раціон додаткової порції м'яса підвищувало ризик смерті на 13%, ризик смертельної серцево-судинної хвороби - на 18%, а ризик смерті внаслідок раку - на 10%. Якщо м'ясо оброблено, ризик смерті ще більше підвищувався (в цілому на 20%, на 21% - для ризику смерті від хвороб серця і на 16% - для ризику смерті від раку).

Можливо, насичені жири, що містяться в м'ясі, негативно позначаються на здоров'ї серця, а сіль в обробленому м'ясі теж впливає на ризик хвороб серця через підвищення тиску.

Джерело: АМН
Коментарі (0)


Поділитись:



Партнери:

© Інформаційне Агентство Медичні Новини, 2011.
Всі права захищені.


Відповідно до статі 26 Закону України “Про інформаційні агенства”, право власності на продукцію інформаційного агенства охороняєтся чинним законодавством України. Цитування, копіювання окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації АМН можливе за умови посилання на АМН. Для інтернет-видань гіперпосилання є обов`язковим. Відповідальність за недотримання встановлених законом вимог щодо змісту реклами на сайті несе рекламодавець.

bigmir)net TOP 100