08.03.2012 13:17   |   Здорове життя
Автор: Анна Білоус

Регулярне вживання кави допомагає запобігти захворюванню на діабет

Регулярне вживання кави допомагає запобігти захворюванню на діабет

КИЇВ. 8 березня. АМН. Мікроелементи, що міститься в каві, здатні блокувати накопичення токсичного амілоїдного білка, - повідомляють зарубіжні ЗМІ.

Саме він провокує розвиток цукрового діабету другого типу – захворювання, що при ньому організм виробляє недостатньо гормону інсуліну, котрий перетворює глюкозу в енергію.

За даними китайських вчених, кавова, хлорогенова кислота і кофеїн – речовини, що здатні захистити від діабету. Що цікаво, антидіабетичні властивості кофеїну досить слабкі. Тож для запобігання діабету науковці радять пити каву без кофеїну.

Джерело: АМН
Коментарі (0)


Поділитись:



Партнери:

© Інформаційне Агентство Медичні Новини, 2011.
Всі права захищені.


Відповідно до статі 26 Закону України “Про інформаційні агенства”, право власності на продукцію інформаційного агенства охороняєтся чинним законодавством України. Цитування, копіювання окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації АМН можливе за умови посилання на АМН. Для інтернет-видань гіперпосилання є обов`язковим. Відповідальність за недотримання встановлених законом вимог щодо змісту реклами на сайті несе рекламодавець.

bigmir)net TOP 100