08.03.2012 15:00   |   Коментарі
Автор: Юліана Матусова

Дієтолог:бажаючи схуднути, не варто їсти продукти з високим глікемічним індексом

КИЇВ. 8 березня. АМН. Глікемічний індекс фіксує підвищення рівня глюкози в крові під час прийому їжі. Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту АМН повідомив дієтолог Владислав Сластін.

«Глікемічний індекс—це показник підвищення рівня глюкози продукту, який містить вуглеводи. Якщо ми з’їдаємо, приміром, мед чи цукор, то у нас різко підвищується рівень глюкози в крові—це продукти з високим глікемічним індексом. Якщо ж ми їмо хліб грубого помолу, з висівкми, то у нас рівень глюкози підвищується не різко, а поступово, протягом 6-8 годин, тобто немає різкого стрибка. Отже, глікемічний індекс фіксує підвищення рівня глюкози в крові під час прийому їжі», - розповів спеціаліст.

Дієтолог додав, людям, котрі страждають зайвою вагою, або мають захворювання пов’язані із порушенням обміну речовин, такі як, цукровий діабет, їм не рекомендуються їсти продукти з високим глікемічним індексом. 

Джерело: АМН
Коментарі (0)


Поділитись:



Інші новини за темою:

09.06.2015 23:33
02.06.2015 23:33
27.05.2015 23:49
26.05.2015 23:44
27.04.2015 23:46
25.02.2015 22:00

Партнери:

© Інформаційне Агентство Медичні Новини, 2011.
Всі права захищені.


Відповідно до статі 26 Закону України “Про інформаційні агенства”, право власності на продукцію інформаційного агенства охороняєтся чинним законодавством України. Цитування, копіювання окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації АМН можливе за умови посилання на АМН. Для інтернет-видань гіперпосилання є обов`язковим. Відповідальність за недотримання встановлених законом вимог щодо змісту реклами на сайті несе рекламодавець.

bigmir)net TOP 100