10.03.2012 10:00   |   Коментарі
Автор: Юліана Матусова

Дієтолог: манна каша підвищує рівень глюкози у крові, а бобові, навпаки, знижують

КИЇВ. 10 березня. АМН. Найменше підвищують глюкозу у крові такі продукти як: боби, чечевиця, арахіс і квасоля. Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту АМН повідомив дієтолог Владислав Сластін.

«Продукти із високим глікемічним індексом—це солодощі, цукор, печиво, манна каша. Існуює спеціальна таблиця продуктів із низьким і високим глікемічним індексом. Високий глікемічний індекс у таких продуктів, як рис швидкого приготування, пшеничний білий хліб, пончики, вафлі, кукурудзяних чіпси, бублики, мед—у них глікемічний індекс перевищує норму і становить більше 100. Вважається, що низький глікемічний індекс—це нижче 50. Середній від 50 і до 70-80. Низький показник у  соєвих продуктів,  чечевиці, арахісу, квасолі. А ті продукти, які рекомендують як: хліб грубого помолу, кукурудзяні коржики, хліб із висівками—мають глікемічний індекс у районі 50 і вище, в залежності від борошна», - розповів дієтолог. 

Експерт додав, що зазвичай у натуральних продуктів немає чіткого рівня глікімічного індексу. Як правило, це продукти змішаного типу.

Джерело: АМН
Коментарі (0)


Поділитись:



Інші новини за темою:

09.06.2015 23:33
02.06.2015 23:33
27.05.2015 23:49
26.05.2015 23:44
27.04.2015 23:46
25.02.2015 22:00

Партнери:

© Інформаційне Агентство Медичні Новини, 2011.
Всі права захищені.


Відповідно до статі 26 Закону України “Про інформаційні агенства”, право власності на продукцію інформаційного агенства охороняєтся чинним законодавством України. Цитування, копіювання окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації АМН можливе за умови посилання на АМН. Для інтернет-видань гіперпосилання є обов`язковим. Відповідальність за недотримання встановлених законом вимог щодо змісту реклами на сайті несе рекламодавець.

bigmir)net TOP 100