08.03.2012 12:47   |   Наука
Автор: Дарія Шамаєва

Вчені знайшли смакові рецептори жиру

Вчені знайшли смакові рецептори жиру

КИЇВ. 8 березня. АМН. Вчені з Вашингтонського університету в Сент-Луїсі знайшли ген, який відповідає за здатність людини сприймати жир на смак, повідомляють західні ЗМІ.

Цей ген кодує білок CD36, що знаходиться у смакових сосочках язика. Чим більше цього білка синтезується, тим більш людина здатна сприймати смак жиру, стверджують науковці. 

Вони провели дослідження, у якому взяли участь 21 особа з індексом маси тіла 30 і вище, що відповідає ожирінню. У деяких з них був виявлений генетичний варіант, що визначає високий рівень білка CD36, в інших - низький, ще одна група займала проміжне становище за рівнем синтезу вказаного білка. Добровольцям пропонувалося спробувати на смак рідини з різним вмістом жиру. Результати показали, що ті, у кого був зафіксований найвищий рівень білка CD36, були у 8 разів більше сприйнятливі до наявності жиру в рідині, аніж ті, у кого білка було вполовину менше від стандартного рівня.

Як повідомляв АМН, нещодавно бельгійські вчені довели, що жирна їжа може покращити емоційний стан людини.

Джерело: АМН
Коментарі (0)


Поділитись:



Партнери:

© Інформаційне Агентство Медичні Новини, 2011.
Всі права захищені.


Відповідно до статі 26 Закону України “Про інформаційні агенства”, право власності на продукцію інформаційного агенства охороняєтся чинним законодавством України. Цитування, копіювання окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації АМН можливе за умови посилання на АМН. Для інтернет-видань гіперпосилання є обов`язковим. Відповідальність за недотримання встановлених законом вимог щодо змісту реклами на сайті несе рекламодавець.

bigmir)net TOP 100