07.03.2012 21:27   |   Наука
Автор: Дмитро Зезюлін

Селен та нікель знижують ризик захворіти на рак - вчені

Селен та нікель знижують ризик захворіти на рак - вчені

КИЇВ. 22 грудня. АМН. У людей з підвищеним рівнем миш'яку та кадмію небезпека розвитку раку підшлункової залози вища в 3,5 рази в порівнянні з людьми з нормальними рівнями цих елементів. Такими були висновки досліджень, проведених іспанськими та американськими вченими, передають західні ЗМІ.

Автори досліджень вивчали зразки нігтів на ногах 118 хворих цим недугом та 339 осіб з контрольної групи без онкологічних захворювань.

Також з’ясували, що підвищений рівень нікелю знижує ризик на 33%. А надлишок селену приводить до зниження такої небезпеки на 95%.

Як повідомлялося раніше, найбільше селену зі звичних нам продуктів містять курячі яйця, а гриби – багаті на нікель. Однак вчені попереджають, що таку страву не варто вживати надмірно, адже серед кардіологів існує думка, що яйця підвищують рівень холестерину.

Джерело: АМН
Коментарі (0)


Поділитись:



Партнери:

© Інформаційне Агентство Медичні Новини, 2011.
Всі права захищені.


Відповідно до статі 26 Закону України “Про інформаційні агенства”, право власності на продукцію інформаційного агенства охороняєтся чинним законодавством України. Цитування, копіювання окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації АМН можливе за умови посилання на АМН. Для інтернет-видань гіперпосилання є обов`язковим. Відповідальність за недотримання встановлених законом вимог щодо змісту реклами на сайті несе рекламодавець.

bigmir)net TOP 100