19.04.2014 11:48   |   Публікації
Автор: Тетяна Ганницька

Ефективність впливу сиру на організм залежить від часу доби

Ефективність впливу сиру на організм залежить від часу доби

КИЇВ. 19 квітня. АМН. Чи ви в курсі, що для того щоб посилити користь від впливу сиру на організм, необхідно вживати його в певний час? Про це і інших захоплюючих "сирних" факти читайте в нашій статті, пишуть российскипе ЗМІ.

1. Ефективність впливу сирів на наш організм строго залежить від часу доби.. Рано вранці, до 9-10 годин, сир, образно кажучи – "золото", він засвоюється найповніше. Потім цінність його помітно падає. Після 10 та до 12 годин – це вже "срібло", з 12 до 16 годин – "бронза".

2. Американські дослідники виявили у сиру, на відміну від інших молочних продуктів – йогурту або молока, – здатність захищати зуби від карієсу, нейтралізує кисле середовище в порожнині рота і відновлюючи тим самим кислотно-лужний баланс.

3. Камамбер потрібно їсти разом з плівкою з плісняви, а з сирів типу дорогобузького слід попередньо ретельно зчистити слиз, потім, не видаляючи кірки, нарізати і є разом з нею.

4. Сир необхідний в раціоні вагітних жінок, годуючих матерів, а також спортсменів та інших людей, чия робота пов'язана з великою витратою енергії. Дієтологи включають сир в меню хворих туберкульозом, діабетом, при захворюванні печінки і жовчних шляхів, при недокрів'ї та переломі кісток. Його рекомендують маленьким дітям і літнім людям.

5. Найкраще місце зберігання сиру – нижня полиця холодильника. Сир треба попередньо загорнути в поліетиленову плівку (пакет) або покласти в сырницу.. Ідеальна температура зберігання – 5-8°C

6. Користь плавленого сиру обумовлена великою кількістю мікроелементів, на першому місці серед яких – кальцій і фосфор. Крім цього сир містить білок, який на 40% задовольняє добову потребу організму в незамінних амінокислотах.

7. Користь ковбасного сиру – у великій кількості казеїну (високоякісного білка), вітамінів, наявності фосфору і кальцію.

8. Найкорисніший сир виробляють у Гімалаях з молока яка. Навіть вчені підтвердили, що молоко яке містить велику кількість фолієвої кислоти, яка зміцнює серцеві м'язи і уповільнює зростання ракових клітин.

Джерело: АМН
Коментарі (0)


Поділитись:



Партнери:

© Інформаційне Агентство Медичні Новини, 2011.
Всі права захищені.


Відповідно до статі 26 Закону України “Про інформаційні агенства”, право власності на продукцію інформаційного агенства охороняєтся чинним законодавством України. Цитування, копіювання окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації АМН можливе за умови посилання на АМН. Для інтернет-видань гіперпосилання є обов`язковим. Відповідальність за недотримання встановлених законом вимог щодо змісту реклами на сайті несе рекламодавець.

bigmir)net TOP 100