09.03.2012 02:48   |   За кордоном
Автор: Тетяна Ганницька

Кава з фаст-фудом підвищує ризик виникнення діабету

КИЇВ. 9 березня. АМН. Всім відомо про шкоду фаст-фуду для здоров'я, проте канадські дослідники встановили, що така їжа у поєднанні з кавою, значно підвищує ризик виникнення діабету у людини, повідомляє Reuters.

Вчені з Університету Гельф провели дослідження, під час якого встановили, що поєднання жирної їжі з кофеїном вдвічі підвищує рівень глюкози в крові. При цьому, жирна їжа негативно впливає на здатність організму до виведення цукру з крові - він залишається високим навіть після кількох годин, пояснили фахівці.

Експерти наголосили, що, приміром, сніданок, що складається з фаст-фуда і запитий кавою, протягом усього дня визначає реакцію організму на іншу їжу. Людина ризикує не тільки швидко набрати вагу, але і стати діабетиком, підкреслили дослідники.

Джерело: АМН